VMBpress
Klanten login

VMBpress voor uitgevers

Nederland is een tijdschriftenland.

Een aanzienlijk deel van de in Nederland uitgegeven tijdschriften is helaas nog niet overal te koop. Daarom is VMBpress BV opgericht. VMBpress biedt hét distributiekanaal voor een specifiek assortiment tijdschriften in de boekhandel en andere verkooppunten, zoals musea en speciaal geselecteerde winkels.

De doelstelling van VMBpress

Het doel is om deze tijdschriften de kans te geven zich te presenteren in de losse verkoop, naamsbekendheid te vergroten en als ondersteuning van abonneewervingsacties. De deelnemende verkooppunten kunnen zich met deze titels onderscheiden en de klant beter bedienen.

Weinig administratieve rompslomp

VMBpress wil dit bereiken met zo min mogelijk administratieve rompslomp voor de uitgever en de verkooppunten. Het distribueren van de tijdschriften moet voor alle partijen even prettig zijn. De uitgever ontvangt een vast percentage van de verkochte aantallen en vergroot de naamsbekendheid voor zijn magazine. Het verkooppunt ontvangt hoge inkoopkortingen. En de lezer die niet meteen een abonnement wil nemen, kan zijn of haar magazine nu in de winkel kopen. VMBpress houdt de communicatielijnen kort en houdt rekening met zijn klanten.

Werkwijze

VMBpress werkt op basis van recht van retour. Het verkooppunt ontvangt een factuur voor de daadwerkelijk verkochte exemplaren. De uitgever ontvangt hiervan het uitgeversdeel. De verkooppunten ontvangen een minimum inkoopkorting van 25% als ze één titel van VMBpress aan bieden. Bij meerdere titels wordt een staffel aangeboden, tot een maximum inkoopkorting van 40 %.

De uitgever ontvangt altijd 40 % van de netto verkoopprijs per daadwerkelijk verkocht nummer.

Het verkooppunt wordt tweemaal per jaar gefactureerd (in januari en in juli). De uitgever ontvangt in maart en september van VMBpress een overzicht van de omzet en de door VMBpress aan de uitgever af te dragen gelden. Zo blijft de administratieve rompslomp tot een minimum beperkt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het aanbieden van uw magazine in de losse verkoop? Neem dan contact op met Guido Sanders via 0251-257 935 of stuur een email naar info@vmbpress.nl.

VMBpress is een initiatief van:
abonnementenland
VMBpress BV | De Trompet 1739 | 1967 DB Heemskerk | t 0251 – 257935 | f 0251 – 310405 | e info@vmbpress.nl | i www.vmbpress.nl